Дали страдате од астма – можете лесно да ги олесните симптомите!?

Овошје, зеленчук и цели зрна можат да се покажат изненадувачки сојузник во борбата со астмата, соопштува ВВС. Лабораториските тестови извршени врз глувци покажале дека диетата богата со влакна може да го намали воспалението на белите дробови. 

Трик за да пиете повеќе вода

Водата е многу важна за нашето здравје, се препорачува по 2 литри вода дневно да се пие, но многумина не се држат до ова правило. Со овој едноставен трик нема да ви биде проблем да пиете повеќе вода дневно. 

Како да откриете дека медот е вистински

Првиот чекор што може да го направите е да прочитате на етикетата дали медот содржи адитиви. Ако нема, значи дека се работи за чист мед. 

Маската со мед, цимет и маслиново масло се бори против губењето на косата

Кога станува збор за справување со губење на косата, повеќето жени се подготвени да пробаат алтернативни методи со домашни лекови. 

Австралиски лекари тврдат: Најефикасниот лек против депресија ви е буквално пред нос

Тим австралиски стручњаци тврдат дека откриле ефикасен начин за надминување депресија. 

Спанаќ – зошто е корисен за телото?

Постои храна која не наполнува со витамини и ни дава енергија што ни е потребна за денот. Токму оваа храна е една од најкорисните зеленчуци.

Чај против слабокрвност

Ако имате проблеми со железото во крвта и со слабокрвност, се што ви треба е достапен и евтин чај.

Како да го избегнете дигиталниот замор на очите?

Дигиталната технологија полека ги окупира речиси сите аспекти од нашиот живот. И додека некои профитираат поради овој факт, кај други тоа може да предизвика сериозни здравствени проблеми.

Со што да го замениме шеќерот?

Консумацијата на големи количини шеќер влијае штетно врз нашето тело. Дали постои начин да го замениме? Секако дека да, ова се неколкуте опции кои можете да ги примените и да го замените белиот шеќер кој воопшто не е здрав.