Целосен распоред на групната фаза на СП во Катар

За шест дена во Катар ќе стартува 22. Светско првенство во фудбал. На премиерниот меч кој ќе се игра на 21 ноември со почеток во 3 часот наутро (Сиднеј/Мелбурн) во Ал Хор домаќинот Катар ќе се сретне со репрезентацијата на Еквадор.

Во продолжение ви го претставуваме целиот распоред за групната фаза на Мундијалот (сите саатници се според AEST).

ПОНЕДЕЛНИК, 21 НОЕМВРИ:

Група А: Катар – Еквадор (03.00 часот, Ал Хор)

ВТОРНИК, 22 НОЕМВРИ:

Група Б: Англија – Иран (00.00 часот, Ал Рајан/Калифа Интернационал)

Група А: Сенегал – Холандија (03.00 часот, Доха/Ал Тумама)

Група Б: САД – Велс (06.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

Група Ц: Аргентина – С.Арабија (21.00 часот, Лусаил)

СРЕДА, 23 НОЕМВРИ:

Група Д: Данска – Тунис (00.00 часот, Ал Рајан/Едукациски Сити)

Група Ц: Мексико – Полска (03.00 часот, Доха/974)

Група Д: Франција – Австралија (06.00 часот, Ал Вакра)

Група Ф: Мароко – Хрватска (21.00 часот, Ал Хор)

ЧЕТВРТОК, 24 НОЕМВРИ:

Група Е: Германија – Јапонија (00.00 часот, Ал Рајан/Калифа Интер.)

Група Е: Шпанија – Костарика (03.00 часот, Доха/Ал Тумама)

Група Ф: Белгија – Канада (06.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

Група Г: Швајцарија – Камерун (21.00 часот, Ал Вакра)

ПЕТОК, 25 НОЕМВРИ:

Група H: Уругвај – Јужна Кореја (00.00 часот, Ал Рајан/Едукациски Сити)

Група Х: Португалија – Гана (03.00 часот, Доха/974)

Група Г: Бразил – Србија (06.00 часот, Лусаил)

Група Б: Велс – Иран (21.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

САБОТА, 26 НОЕМВРИ:

Група А: Катар – Сенегал (00.00 часот, Доха/Ал Тумама)

Група А: Холандија – Еквадор (03.00 часот, Ал Рајан/Калифа инт.)

Група Б: Англија – САД (06.00 часот, Ал Хор)

Група Д: Тунис – Австралија (21.00 часот, Ал Вакрах)

НЕДЕЛА, 27 НОЕМВРИ:

Група Ц: Полска – С.Арабија (00.00 часот, Ал Рајан/Сити на образование)

Група Д: Франција – Данска (03.00 часот, Доха/974)

Група Ц: Аргентина – Мексико (06.00 часот, Лусаил)

Група Е: Јапонија – Костарика (21.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

ПОНЕДЕЛНИК, 28 НОЕМВРИ:

Група Ф: Белгија – Мароко (00.00 часот, Доха/Ал Тумама)

Група Ф: Хрватска – Канада (03.00 часот, Ал Рајан/Калифа Интер.)

Група Е: Шпанија – Германија (06.00 часот, Ал Хор)

Група Г: Камерун – Србија (21.00 часот, Ал Вакрах)

ВТОРНИК, 29 НОЕМВРИ:

Група H: Јужна Кореја – Гана (00.00 часот, Ал Рајан/Едукациски Сити)

Група Г: Бразил – Швајцарија (03.00 часот, Доха/974)

Група Х: Португалија – Уругвај (06.00 часот, Лусаил)

СРЕДА, 30 НОЕМВРИ:

Група А: Холандија – Катар (02.00 часот, Ал Хор)

Група А: Еквадор – Сенегал (02.00 часот, Ал Рајан/Калифа Интер.)

Група Б: Велс – Англија (06.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

Група Б: Иран – САД (06.00 часот, Доха/Ал Тумама)

ЧЕТВРТОК, 1 ДЕКЕМВРИ:

Група Д: Тунис – Франција (02.00 часот, Ал Рајан/Едукациски Сити)

Група Д: Австралија – Данска (02.00 часот, Ал Вакрах)

Група Ц: Полска – Аргентина (06.00 часот, Доха/974)

Група Ц: С.Арабија – Мексико (06.00 часот, Лусаил)

ПЕТОК, 2 ДЕКЕМВРИ:

Група Ф: Хрватска – Белгија (02.00 часот, Ал Рајан/Ахмад бин Али)

Група Ф: Канада – Мароко (02.00 часот, Доха/Ал Тумама)

Група Е: Јапонија – Шпанија (06.00 часот, Ал Рајан/Калифа Интер.)

Група Е: Костарика – Германија (06.00 часот, Ал Хор)

САБОТА, 3 ДЕКЕМВРИ:

Група H: Јужна Кореја – Португалија (02.00 часот, Ал Рајан/Едукациски Сити)

Група Х: Гана – Уругвај (02.00 часот, Ал Вакра)

Група Г: Камерун – Бразил (06.00 часот, Лусаил)

Група Г: Србија – Швајцарија (06.00 часот, Доха/974)

Останати вести