Абот го предупреди Сенатот да го почитува неговиот мандат

Прајминистерот Тони Абот ја предупреди групата на малцински партии што го држат балансот во Сенатот да го почитуваат неговиот мандат за да се донесе промена за Австралија. Луѓето гласаа за промена, и јас сум решен тоа да го остварам.
Во своето интервју за сиднејското радио 2UE, лидерот на коалицијата истакна загриженост за гласањето во Сенатот.
Прајминистерот Тони Абот ја предупреди групата на малцински партии што го држат балансот во Сенатот да го почитуваат неговиот мандат за да се донесе промена за Австралија. Луѓето гласаа за промена, и јас сум решен тоа да го остварам.
Во своето интервју за сиднејското радио 2UE, лидерот на коалицијата истакна загриженост за гласањето во Сенатот.

Останати вести