Алтона Ист Феникс – Сиднам Парк Македонија 1: 3

Прва државна лига на Викторија, 20 коло

Ова е осма по ред победа за Сиднам и јасно покажува дека во завршницата нашиот тим е во форма. Резервите на Сиднам Парк Македонија исто така славеа победа со 1–2. 

Следната средба ќе биде одлучувачка дали ќе има промена на врвот на табелата. Остануваат уште само две кола до крајот на сезоната, а победничкиот Сиднам Парк Македонија оваа година е на високот второ место. 

Во сабота, на 29 август, Сиднам Парк Македонија на домашен терен ја пречекува екипата на Вестерн Сабрбс со почеток во 15 часот.

 

Останати вести