Брансвик Сити – Престон Македонија 3:0

Втора државна лига на Викторија, северо–запад

Пораз на Престон од надмоќната екипа на Бранзвик Сити. По се изгледа дека полека моторите се гасат во Престон Македонија, она што беше зацртано оваа сезона е целосно остварено, после четири тешки години имамвме спокојна година без стресови за испаѓање и финансиски главоболки. Управата навистина успешно се справи со сите проблеми и се надеваме нареднава сезона ќе се покажат на виделина мудрите потези.

В недела, на 15 септември, Престон Македонија ја пречекува екипата на Фицрој Сити со почеток во 15:00 часот.

Останати вести