Довербата во економијата расте

Во Австралија повторно куќите растат и нискиот интерес на каматите ги охрабрува потрошувачите иако имаше раст на невработеноста. 

Во август просечната невработеност во Австралија достигна 6.4 проценти, но потрошувачите започнаа да трошат што е охрабрувачки знак за месеците што доаѓаат. Се очекува сега потрошувачката да биде стабилна во 2014 година пред да се подобри наредната година. После големите загуби во секторот за вработување, во кои ненадејно се затворија повеќе големи компании, сега се очекува да започне процес на консолидирање и отворање на нови можности.

Останати вести