Куд Јане Сандански одбележа 32 годишнина

Во саботата навечер во прекрасниот ресепшон „Нерет” од Мелбурн, МКУД „Јане Сандански” ја одбележа 32 годишнината од своето формирање. На свеченоста им беа доделени пехари на 50 тина играорци и играорки како и на кореографите на трите групи.

Инаку, МКУД „Јане Сандански” е најголемото друштво во Австралија во кое минатата година играа близу 100 ираорци и играорки. Од Управата велат дека за следната 2014 година бројот на играорците ќе се зголеми бидејќи дојдени се уште десетина нови деца кои ќе му се приклучат на друштвото.

Ицо Најдовски Перин

 

Останати вести