Лабуристите се на чекор до освојување на Викторија

Остануваат уште три месеци до изборите во Викторија, а истражувањата покажуваат дека предноста е 52 спрема 48 за опозиционата лабуристичка партија.

Доколку премиерот Денис Наптин не успее да направи придвижување на гласовите за либералите тогаш на 29 ноември може да се очекува замена на владата во Викторија.

Останати вести