Медибенк Прајват ќе се продава до крај на годината

Владата на Абот има намера да ја продаде Медибенк Прајват и очекува здравствено осигурателната компанија да се појави на Австралиската берза со акции до крај на годината.

Продажбата ќе биде со јавно понудени акции во декември, а сите во Австралија ќе имаат можност да регистрираат интерес до крај на септември.

Профитот од оваа продажба ќе биде реинвестиран во инфраструктура.

Останати вести