Нов договор за трката Формула еден во Мелбурн

Мелбурн го обнови договорот најмалку за пет години за задржување на трката во Алберт Парк, договорот ќе го чини градот 250 милиони долари.

После повеќе од една година преговори, договорот е потпишан во Лондон. Премиерот Денис Наптин смета дека ова е извонредно добра вест и значаен за понатамошната стратегија на градот.

Минатата година градот од трката имаше загуба од 50 милиони долари, а се очекува дека и нареднава година ќе биде слична ситуацијата. Во Мелбурн оваа трка се одржува од 1996 година, кога ја презема од Аделаид.

Останати вести