Паркирањето носи добар приход

Општините во Мелбурн минатите 12 месеци направиле 200 милиони долари од наплата за паркинг и казни за паркирање.

Централното подрачје на Мелбурн, во кое се ставени и сензори во земјата за да ги ловат оние што ќе останат подолго, собрала 85 милиони долари минататa година. Околу 4,600 сензори се инсталирани на паркинзите во Центар, Саутбанк и делови од западен Мелбурн. Во иднина се планира да се постават сензори во земја во околината на спортскиот комплекс MCG и околните спортски арени.

Останати вести