Пикник во Донибрук

Македонскиот православен манастир Св. Прохор Пчински во Донибрук и оваа година го организираше својот традиционален пикник во чест на патронатот на МПЦ, Свети Климент Охридски.

На овој пикник, познат како “гравче пикник”, традиционално на сите присутни им се дели благословено гравче. За весело расположение на присутните се погрижи “Стела бенд”. Ви пренесуваме дел од атмосферата преку приложените слики од оваа македонска средба.

Останати вести