Прослава во Перт во чест на Божик

Во Перт, МКУД “Гоце Делчев” при Македонската општина на Западна Австралија, учестуваше на Божикната парада низ центарот на градот, која во живо се емитуваше на телевизката станица Channel 7. Нашата заедница во овој дел на континентов секогаш се труди да ја прикаже достојно македонската култура пред пошироката австралиска јавност.

Останати вести