Разводите ја чинат националната економија $14 милијарди долари годишно

Разводите и распадот на фамилиите ја чинат економијата на Австралија преку 14 милијарди долари годишно во социјални исплати и судски трошоци, покажа истражувањето на “Њузкорп”.

 

Во изминативе две години трошокот е зголемен за 2 милијарди долари, и секој даночен обврзник во Австралија плаќа годишно по $1,100 долари за поддршка на фамилиите во криза и издржување на децата што имаат разведени родители.
Околу 50,000 луѓе годишно се разведуваат во Австралија, додека од 2002 до 2008 година нивниот број се намалуваше, во изминативе неколку години повторно расте.

Останати вести