Скалила до Рајот

Новозеландскиот уметник, Дејвид Мекракен, го материјализираше сонот на човекот, да го допре небото

 

Според пшувањето на австралиските медиуми, станува збор за уметничко дело, наречено „Да се намали и издигне„, кое неодамна било изложено на најпознатата австралиска плажа Бонд бич, во Сиднеј.
Алуминиумската скулптура, долга 9,5 и висока пет метри, е главен експонат на фестивалот „Скулптури на море„.
Како и останатите изложени дела и овие скали се на продажба. Цената не е наведена, но не треба да постои сомнеж дека за илузија со која „можете да ги допрете ѕвездите„ потребен е длабок џеб.

Останати вести