Потпишана спогодба за пријателство меѓу Охрид и Квинбиен

Со цел унапредување на заемното разбирање и пријателство помеѓу граѓаните, зајакнување на соработката помеѓу двете општини, постигнување просперитет и развој на општините и придонес кон развојот на севкупните односи помеѓу Република Македонија и Австралија, градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески и градоначалникот на Квинбиен, Тим Оверал потпишаа спогодба за воспоставување односи на пријателство и соработка меѓу градот Охрид – Република Македонија и градот Квинбиен – Австралија.

Останати вести