Супер камери за казнување на возачите што ја прекршуваат брзината

Се повеќе се употребуваат супер камерите за казнување на возачите што ја прекршуваат пропишаната брзина. Со новите камери возачите сега може да бидат сликани во двете насоки, и на патишта со преку осум линии.

 

Кола со камера паркирана на страна од патот може сега да ги казнува возачите со инфрацрвена технологија и навечер без светло.
Полицијата во наредниве четири години плански ќе ги заменува сите мобилни камери со супер камери.

Останати вести