Во Викторија вистинска војна на моторџиите

Викториската влада од оваа недела воведе закони со кои ќе се обиде да го сузбие се поголемото насилство што го водат на јавни места моторџиите на злогласните банди “команчероси” и “пеколни ангели” во борба за превласт и територии. Започнува се погласно да се поставуваат прашања како е можно без еден работен ден и после излагање од затвор многумина од нив да поседуваат бизниси и имот вреден милиони долари.

Во Мелбурн изминатава година се случија повеќе пукања и убиства меѓу моторџиските банди кои се борат за територии во кои ќе продаваат дрога и да вршат изнудувања. Јавноста е загрижена бидејќи насилните акти се случуваат преку ден на јавни места во кои прашање на време е кога ќе настрадаат невини посматрачи. Полицијата во неколку рации беше изненадена од арсеналот кој го најде кај моторџиите меѓу кои имаше и автоматски пушки како “калишников”.

Останати вести