АМН | 08.08.2023

Владата ги пушти уставните измени во Собранието – освен Бугарите, уште пет заедници да се впишат во Преамбулата

Владата на Македонија го разгледала и го усвоила текстот на Предлогот за пристапување кон измена со насоки за измена и дополнување на Уставот на РС

АМН | 31.03.2023

По одлуката на судот во Лерин: „Центарот за македонски јазик“ во Грција останува законски регистрирана невладина организација

Одбиени се сите тужби и барањата за укинување на регистрацијата на овој центар поднесени од неколку ултранационалистички грчки движења, грчките здруженија од Австралија и Канада

АМН | 29.06.2022

Национална премиер лига на НЈВ, Маунт Друит Таун Ренџерс – Рокдаел Илинден 1:1

Минатиов петок Мт. Друит Таун Ренџерс и Рокдаел Илинден во интересната средба на крајот ги поделија бодовите играјќи нерешено 1:1. Комитите имаа совршен старт кога

АМН | 13.12.2021

Првите луѓе на руската и американската армија телефонски разговараа за тензиите околу Украина

Началникот на Генералштабот на руската војска и началникот на Здружениот штаб на американските вооружени сили генералите Валери Герасимов и Марк Мили  имале телефонски разговор за