Изложба на шарпланинци

Шарпланинецот е една од нашите гордости на Македонија. Оваа година е втора откако постои “Австралиско-Македонскиот Шарпланински Клуб и по тој повод во саботата, на 25ти октомври ќе одржи изложба на шарпланинци. Активностите започнуваат во 11:00 во манастирското место на св. Прохор Пчински во Донибрук. Влезот е слободен и секој е добродојден. Адресата е 130 Springs rd, Donnybrook, 3064.

Kind Regards

Abbot Gavril

Macedonian Orthodox Monastery
St Prohor Pchinski
Address: 130 Springs Rd
Donnybrook, 3064
Victoria, Australia

Emial: otecgavril@yahoo.com.au
Web: http://www.stprohor.org.au/

Останати вести