Македонска новогодишна приказна

Едукативна програма со цел да ги поттикнеме децата да го сакаат и изучуваат македонскиот јазик

На 6 декември, од 6.30 –9 pm во просториите на црквата Рождеството на Пресвета Богородица во Sydenham ќе се одржи едукативната програма “Македонска новогодишна приказна”. Со нови активности на тема: Новогодишни и Божиќни празнувања, децата на креативен начин ќе се запознаваат со убавините на македонскиот јазик, обичаи и традиција. За сите учесници ќе има и подарок изненадувања и музички гостин. Програмата е бесплатна а заинтересираните треба да се пријават за учество најдоцна до 1-ви декември. За повеќе информации обратете се на следниве броиеви: Мира Цаковска на 0425708690, Весна Дамчевскa: 04218 94380 или Гордана Димовска: 04234 96821

Останати вести