Задржете го македонскиот јазик жив

Канцеларијата за мултикултурни односи и државјанство дава стипендија да се учи за преведувач во RMIT. Покрај другите јазици во наредната 2015 ќе е вклучен и Македонскиот јазик. Рокот за аплицирање е до 24 ти Ноември 2014 година.
Стипендијата ќе им помогне да студираат на тие што ги исполнуваат условите да добијат финансиска подршка.

Ги охрабруваме сите кои се заинтересирани да се запишат на овој курс, тоа да го направат до 24 Ноември. Овој курс се организира за одреден број на лица и доколку нема доволно пријавени може и да не се организира.
За повеќе информации јавете се во Македонската Добротворна Организација на (03)8358 5999.
Апликациите можат да се испраќаат оnline на следниов линк
http://rsvp.dpc.vic.gov.au/2015-interpreter-scholarship-program/

Останати вести