АМН | 27.06.2022

Што е долг КОВИД и како можам да се заштитам себеси и мојата заедница?

Времето потребно за да се заздрави од КОВИД-19 е различно од човек до човек, во зависност од тоа колку болно било лицето од КОВИД-19 и

АМН | 23.06.2022

Заштитете се од COVID-19 и инфлуенца (грип) оваа зима

Зимата често носи повеќе инфекции од респираторни вируси. Оваа зима, заштитете се така што ќе бидете во тек со вакцинацијата против COVID-19 и со примање

АМН | 16.05.2022

Вакцини против КОВИД-19 за деца и млади лица

Важно е вие и вашето семејство да бидете во тек со вакцинацијата против КОВИД-19. За да помогне со одговори на вашите прашања за вакцините против

АМН | 12.05.2022

Првокласно месо со достапни цени во Ferox Meat Direct во Томастаун³

Стабс Мисра (лево) и колегата Луиџи Газола Со текот на годиниве сите сме сведоци на вртоглавото зголемување на цените на месото, толку многу што се

АМН | 29.04.2022

Зголемете ја вашата заштита од КОВИД-19

Како што се приближуваме до зимата, важно е да бидете во тек со вакцинацијата против КОВИД-19.  Што значи тоа за вас, за вашето семејство и

АМН | 14.01.2022

Најнови вести за планот за вакцинација против КОВИД-19

Австралиската програма за вакцинација против КОВИД-19 е проширена за деца на возраст од 5 до 11 години. Причината за тоа е што Австралиската влада ги

АМН | 30.11.2021

Бременоста и вакцини против КОВИД-19 и информации за луѓе кои се вакцинирале во странство

Секој во Австралија на возраст од 12 години и постар може да прими бесплатна вакцина против КОВИД-19 во аптеки, докторски и државни клиники кои учествуваат

АМН | 15.11.2021

СЕГА СЕ ДОСТАПНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ (BOOSTER) ДОЗИ НА ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИД-19

На 28 октомври 2021, австралиската влада објави вакцинирање против КОВИД-19 со дополнителна доза за лица на возраст од 18 години и постари.Продолжете да читате за

АМН | 03.11.2021

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 СЕ БЕСПЛАТНИ И ДОСТАПНИ ЗА СИТЕ ЛИЦА НА ВОЗРАСТ НАД 12 ГОДИНИ

Пандемијата на КОВИД-19 донесе многу предизвици за секој во Австралија. Сите ние бевме принудени да направиме измени во нашиот живот за да се заштитиме себеси,

developer | 10.05.2016

Известување за одржување на летната школа по македонски јазик

Почитувани!Ве известуваме дека Летната Школа по Македонски јазик наменета за деца потомци на иселениците од Македонија, со цел изучување на македонскиот јазик која Агенцијата за

developer | 10.05.2016

“Здравко, твоето дело е наша инспирација и патоказ за во иднината”

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД МЕМОРИЈАЛНИОТ КОНЦЕРТПочитувани сонародници, пријатели и вљубеници на македонскиот фолклор и култура,Од името на членовите и управата на “МКУД Јане Сандански” би сакале

developer | 24.03.2016

Неработни денови на Department of Human Services во текот на велигденските празници

Department of Human Services – што ги опфаќа службите Centrelink, Medicare и Child Support – ќе биде затворен во текот на државниот празник Велигден. Сите

developer | 18.09.2015

Промоција на романот ‘Одблесоци од вечноста’ Во издание на Македоника Литера од Скопје, Македонија

Aвстралиско Mакедонското литературно друштво ‘Браќа Миладиновци’ од Мелбурн и авторот Нове Младеновски ве покануваат на:Промоција на романот ‘Одблесоци од вечноста’ Во издание на Македоника Литера

developer | 24.11.2014

Свечен бал на Могилчани во Сиднеј

Друштвото Могила од Сиднеј на 6 декември оваа година го одржува својот традиционален годишен свечен бал во Спортскиот центар Илинден во Рокдаел. Ќе има богата

developer | 24.11.2014

Svechen bal na Mogilchani vo Sidnej

Drushtvoto Mogila od Sidnej na 6 dekemvri ovaa godina go odrzhuva svojot tradicionalen godishen svechen bal vo Sportskiot centar Ilinden vo Rokdael. Kje ima bogata

developer | 24.11.2014

Задржете го македонскиот јазик жив

Канцеларијата за мултикултурни односи и државјанство дава стипендија да се учи за преведувач во RMIT. Покрај другите јазици во наредната 2015 ќе е вклучен и

developer | 24.11.2014

Zadrzhete go makedonskiot jazik zhiv

Kancelarijata za multikulturni odnosi i drzhavjanstvo dava stipendija da se uchi za preveduvach vo RMIT. Pokraj drugite jazici vo narednata 2015 kje e vkluchen i

developer | 03.11.2014

Vo Memorial Hol, Eping, smea do solzi

Na 7mi noemvri vo Melburn kje imate mozhnost da go vidite vo zhivo avstralisko – makedonskiot komichar – vo koj kje bidi poznatiot lik od